A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Mosoel Nineve (1)


Mosoel / Ninevé (1)  

NB!

Mosoel ligt in het vroegere Mesopotamië. Veel meer tekst en foto’s vindt u onder Mesopotamië/ Talen, Mesopotamië/Wonen en Mesopoamië/ Religie.

Ruine Nineve

Poort

Paleis Assunbanipal

NB!

Mosoel ligt in het vroegere Mesopotamië. Veel meer tekst en foto’s vindt u onder Mesopotamië/ Talen, Mesopotamië/Wonen en Mesopoamië/ Religie.jpg'>

Schriftlezing en

Opnieuw richtte de HEER zich tot Jona: 2 ‘Maak je gereed en ga naar Nineve, die grote stad, om haar aan te klagen met de woorden die ik je zeg.’ 3 En Jona maakte zich gereed en ging naar Nineve, zoals de HEER hem opgedragen had. Nineve was een reusachtige stad, ter grootte van drie dagreizen. 4 Jona trok de stad in, één dagreis ver, en riep: ‘Nog veertig dagen, dan wordt Nineve weggevaagd!’ 5 De inwoners van Nineve geloofden God: ze riepen een vasten uit en iedereen, van hoog tot laag, hulde zich in een boetekleed. (Jona 3 Jezus:“Op de dag van het oordeel zullen de Ninevieten samen met deze generatie opstaan en haar veroordelen; want zij hadden zich bekeerd na de prediking van Jona, en hier zien jullie iemand die meer is dan Jona! (Luc. 11:20)”   Jezus kende het  boek Jona.Hij kende het verhaal van de bekering van Nneve. Jezus vergelijkt zich met Jona. Nineve heeft zich bekeerd op de prediking van Jona, maar hier zien jullie iemand die meer is dan Jona.Met messiaans gezag en goddelijk bewustzijn wijst Jezus op zich zelf. Hij is méér dan Jona Jona was een mens. In Jezus is God zelf op het aards toneel verschenen.

 Tigris

Hangende tuinen in Nineve.Dit jaar ontdekten de archeologen dat die hangende tuinen nooit in Babylon aangelegd konden zijn. Het moet Nineve zijn.Men schreef ze altijd tot aan NebukadnezAr vanBabylon.

========================================== Mosoel