A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Tel Aviv / Jaffa


 

 

 Zie ook Joppe/ Jaffa

 

Zicht op Tel Aviv, gelegen aan de zee

Tel Aviv is de grootste en modernste stad van Israel

Dan hotel

Gezellig terras in de stad

Er is ook een levendige Messiaanse gemeente in Tel Aviv. zij doet ontzettend veel voor de armen en daklozenDe voorgangers zijn het enthousiaste echtlpaar Avi en Chaya

Het gezin van de evangelist. Het zijn buitengewoon enthousiaste mensen met veel liefde voor de armen.

Gebedskleed van de evangelist die de leiding heeft van de gemeente

Tora rol met jad. Uit de Schriften wil de gemeente aan alle joden aantonen dat Jezus de Messias is, de Heiland en Verlosser.

Het begin op het strand

 

Tel Aviv In april 1909 werden 60 stukken land verdeeld onder 66 joodse families. De plaats  was een verlaten stuk grond met winderige duinen ten noorden van de oude havenplaats Jaffa. De eerste pioniers droomden van een tuinstad naar Europees voorbeeld met brede straten en boulevards.

 

Deze foto is uit 1909 toen 60 families bij elkaar kwamen voor de nieuwe stad, die zij Tel Aviv noemden. Vandaag 2009 viert de stad haar 100 jarig bestaan1

 

Het moest een veilige stad zijn in het Land voor al haar inwoners.

Binnen een jaar waren 5 grote straten aangelegd en 60 huizen gebouwd.

Lente Heuvel

Tel Aviv betekent Lente Heuvel. De naam komt voor in Ezechiël en werd gekozen om de wedergeboorte in het oude joodse thuisland te benadrukken. Aviv is Hebreeuws voor ‘lente’ en symboliseert vernieuwing.

 ‘Tel’  betekent heuvel, een archeologische plaats bestaande uit vele lagen die door vroegere bewoners en culturen zijn achtergelaten.

Gedurende de periode van het Britse mandaat deden zich politieke wrijvingen voor tussen de Joodse en Arabische inwoners van Jaffa.

Dit leidde tot de Jaffa Onlusten waarbij een Arabische menigte tientallen joodse inwoners van Jaffa ombracht. Als gevolg hiervan ontvluchtten vele joden Jaffa en vestigden zich in Tel Aviv.

Nu is Tel Aviv de grootste stad in Israël met de grootste dichtheid van joodse inwoners ter wereld. Tel Aviv is het centrum voor handel, zakenleven, mode en cultuur.  

 

 Zittend aan de voeten van Jezus

Zittend aan de Voeten van Yeshua Twee keer per jaar hebben Israëlische en Palestijnse voorgangers hun “Zittend aan de voeten van Yeshuaconferentie”  in de woestijn de Negev.

Twee dagen lang zoeken ze de Heer in aanbidding en gebed. Joden en Arabieren,leiders van gemeenten en ‘bedieningen” komen dan uit heel Israël bij elkaar.

Midden in deze kosmopolitische stad bevindt zich het Dugit Messiaans Evangelisatie Centrum.

Zij die aan dit centrum leiding geven willen het licht van Jeshua laten zien aan allen die Hem in Tel Aviv niet kennen. Dit centrum heeft onlangs een geheel vernieuwde website gekregen.

U moet daar beslist eens op kijken. WWW. Adonairoi.com.

Via deze website kunt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen! De site is in het Engels geschreven. Het is een zeer moderne site en u vindt er veel foto’s van de Messiaanse gemeente te Tel Aviv