A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Joodse Witze


 

 

Joodse humor 

Een jood zit te kijken in het theater bij het optreden van een voordrachtskunstenaar. Hij zegt: één van ons. Daarna komt er een andere artiest: hij reageert weer met dezelfde woorden. Een van ons. Dan een zangeres: één van ons. Buurman roept verbaast; o Jezus! Jood zegt Ook een van ons! 

Portier tot jood die hotel verlaat: hebt u een bad genomen? Jood: Hoe zo? Mist u er een?

Antisemiet zegt tot jood; de joden zijn de schuld van alle ellende. Jood: Nee, de fietsers. Antisemiet hoezo de fietsers? Jood: hoezo de joden?

Politie bij jood: er is een aanklacht tegen u ingediend dat u in concubinaat leeft. Jood zegt: concubinaat, wat is dit? Antwoord: dat je met een andere vrouw net zo leeft als met je eigen vrouw! Jood: onzin, veel beter!

SS-commandant zegt tot Jood: als je mij kunt zeggen welk oog van mij van glas is, laat ik je los. Jood zegt onmiddellijk het linkeroog. SS commandant: Hoe weet je dat zo gauw ? Jood Het kijkt me zo menselijk aan.

Douane in Rusland vraagt aan jood: hebt u familie in het buitenland ? Jood antwoordt: nee. Douane vraagt opnieuw: maar  Cohen dan in Tel Aviv en Sara in Jeruzalem  ? Zijn zij dan geen familie ? Ja, dat wel, maar ik ben de enige in het buitenland.